WANTED! Stagiair productie-assistent per jan./feb. 2021!

PRODUCTIESTAGE (7 MAANDEN) 
JAARLIJKS PER 1 AUGUSTUS EN 1 FEBRUARI

Wat ga je doen?

Gedurende zeven maanden assisteer je onze Producers en Productie Managers bij alle lopende projecten in elke fase van het productieproces. Omdat we tegelijkertijd aan meerdere projecten werken en die projecten zich allemaal in verschillende fases van het productieproces bevinden, zijn je werkzaamheden erg divers: geen dag is hetzelfde! Bovendien maken we nooit twee keer dezelfde film, dus jouw taken zullen per project verschillen. Je werkzaamheden komen onder andere neer op:

 • Research doen naar personages, locaties en bijzondere verhalen
 • Presentaties voorbereiden
 • Concepten bedenken en uitwerken
 • Crewleden bellen, in optie zetten en/of boeken 
 • Locaties scouten
 • Props regelen
 • Assisteren bij locatie bezoeken en recce's
 • Callsheets makenAssisteren bij opbouwdagen en draaidagen

Je bent, kortom, nauw bij onze projecten betrokken, van pre tot postproductie. Daarnaast assisteer je onze Officemanager en heb je een aantal vaste taken die bijdragen aan het reilen en zeilen van ons kantoor. Als er wordt gebeld, ben jij het eerste aanspreekpunt. Komt er een belangrijke klant binnen? Dan ben jij degene die ze als eerste zien. Jij biedt ondersteunende hulp en werkt nauw samen met onze Regisseurs, Producers en Productie Managers. Jij weet wat hard werken is en wil jezelf ontwikkelen. Je hoeft niet, je wil het gewoon!

Herken jij jezelf in dit profiel?

Ben jij die gemotiveerde student, in het bezit van een rijbewijs, die zichzelf straks de rol mag toekennen van Productie Assistent? Solliciteer via jobs@wefilm.com en richt je motivatiebrief aan Beau van Assem met de volgende punten:

 • Waarom jij geschikt bent als Productie Assistent binnen Wefilm;
 • Wat jouw leerdoelen zijn voor deze stageperiode; 
 • Info over jezelf, wat je studeert, wat je bezighoudt;

Misschien heb je wel een portfolio of een tof project wat je hebt gemaakt? Stuur een link, vinden we leuk!

And last but not least, laat je creatieve geest de loop gaan. Plak, knip, film of doe wat bij jou past om over jezelf te vertellen. Remember, you never get a second chance to make a first impression!

Wat bieden wij?

Een stage van zeven van maanden bij Wefilm is een belangrijke investering van je tijd. Wij willen ons daarom samen met jou inzetten om ervoor te zorgen dat je bij ons zo veel mogelijk leert. We bieden jou een hele dynamische stageplek aan met voldoende ruimte om door te groeien en je te ontplooien volgens jouw leerdoelen. Veel oud-stagiaires zijn inmiddels zelfstandig werkzaam in de filmindustrie.

Tijdens je stage monitoren we je voortgang tijdens tussentijdse coaching gesprekken waarin we stilstaan bij je voortgang aan de hand van onze checklist. Deze checklist bestaat uit inhoudelijke werkzaamheden, kleine workshops en andere dingen die je binnen Wefilm kunt leren, bijwonen of meemaken. Met deze checklist maken we de leermogelijkheden van Wefilm voor onze nieuwe stagiaires zo inzichtelijk mogelijk. Deze checklist is bedoeld als handvat en gebaseerd op werkzaamheden die onze productiestagiaires nu en in het verleden hebben uitgevoerd. 

Het is onze intentie om onze stagiaires met deze lijst op ideeën te brengen en te inspireren om meer uit de stage te halen dan de werkzaamheden van alledag, natuurlijk afhankelijk van je eigen ambities. Op die manier stimuleren we onze stagiaires om een stage bij Wefilm als springplank te gebruiken om zo veel mogelijk te leren en ervaren tijdens hun tijd bij ons.

Stagevergoeding?

€ 350,- bruto bij een fulltime stage + reiskostenvergoeding

Wat is Wefilm?

Wefilm is een creatief productiebedrijf dat zich richt op het maken van spraakmakende onlinefilms en tv-commercials. Je kunt ons kennen van verschillende videoclips van Rapper Snelle: Smoorverliefd, Kleur en De Overkant. De “mijnhartvoordezorg” campagne in de eerste coronagolf, de “Doneer 1 minuut” commercial van de Nierstichting, de KNVB commercials, de Rollercoaster film voor ABN Amro of de Wereld Natuur Fonds film. We streven ernaar om films te maken die jij met je vrienden zou delen. Reclame die niet wordt opgedrongen, maar die mensen zelf willen zien of beleven. De films die we maken moeten bijzonder en spraakmakend zijn. Oftewel: don’t try to be viral, try to be awesome. Bezoek eens onze website: www.wefilm.com

Met deze insteek zijn onze films meer dan honderd miljoen keer bekeken, wonnen we grote nationale en internationale prijzen en groeiden we de afgelopen jaren uit tot een gerenommeerd creatief productiebedrijf met internationale ambities. Maar we zijn uiteraard lekker onszelf gebleven. Met een hecht team werken we hard en vol passie aan elke film die we maken. Kom jij ons versterken?