Gezocht: productie assistent (per 1 augustus 2019)

PRODUCTIESTAGE (7 MAANDEN) PER 1 AUGUSTUS 2019

Wefilm is een productiebedrijf dat zich richt op het maken van spraakmakende online films en tv commercials. Je kent ons van de McDonald’s Maestro burger prank, de Google Self Driving Bike of de Dela ”Voor Elkaar” films. We streven ernaar om films te maken die jij met je vrienden zou delen. Reclame die niet wordt opgedrongen, maar die mensen zelf willen zien of beleven. De films die we maken moeten bijzonder en spraakmakend zijn. Oftewel: don’t try to be viral, try to be awesome.

Met deze insteek zijn onze films meer dan honderd miljoen keer bekeken, wonnen we grote nationale en internationale prijzen en groeiden we de afgelopen jaren uit tot een gerenommeerd productiebedrijf met internationale ambities. Met een hecht team werken we hard en vol passie aan elke film die we maken.

Per 1 augustus 2019 zijn wij op zoek naar productiestagiaires die zeven maanden meedraaien op de productie afdeling. Productie assistenten krijgen een belangrijke rol binnen Wefilm. We zijn daarom op zoek naar een gemotiveerde student, in het bezit van een rijbewijs, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Iemand die stressbestendig is, doorzettingsvermogen heeft en net zo enthousiast over ons vak is als wij.

Gedurende zeven maanden assisteer je onze producers en productie managers bij alle lopende projecten in elke fase van het productieproces. Omdat we tegelijkertijd aan meerdere projecten werken en die projecten zich allemaal in verschillende fases van het productieproces bevinden, zijn je werkzaamheden erg divers: geen dag is hetzelfde! Bovendien maken we nooit twee keer dezelfde film, dus jouw taken zullen per project verschillen.

Je werkzaamheden komen onder andere neer op:

  • Research doen naar personages, locaties en bijzondere verhalen
  • Presentaties voorbereiden
  • Concepten bedenken en uitwerken
  • Crewleden bellen, in optie zetten en/of boeken
  • Locaties scouten
  • Props regelen
  • Assisteren bij locatie bezoeken en recce's
  • Callsheets maken
  • Assisteren bij opbouwdagen en draaidagen

Kortom, je bent nauw bij onze projecten betrokken, van pre tot postproductie. Daarnaast assisteer je onze office manager en heb je een aantal vaste taken die bijdragen aan het reilen en zeilen van ons kantoor. Als er wordt gebeld, ben jij het eerste aanspreekpunt. Komt er een belangrijke klant binnen? Dan ben jij degene die ze als eerste zien. Jij biedt de ondersteunende hulp en werkt nauw samen met onze regisseurs, producers en productiemanagers. Jij weet wat hard werken is en wil jezelf ontwikkelen. Je hoeft niet, je wil het gewoon!

Ben jij die gemotiveerde student, in het bezit van een rijbewijs, die zichzelf straks de rol mag toekennen van productie assistent? Stuur dan een e-mail naar jobs@wefilm.com gericht aan Marion Jacobs met de volgende punten:

- Waarom jij geschikt bent als productie assistent binnen Wefilm.

- Info over jezelf, wat je studeert, wat je bezig houdt.

- Misschien heb je wel een portfolio of een tof project wat je hebt gemaakt? Stuur een link, vinden we leuk. We zijn namelijk benieuwd naar jou!

And last but not least, laat je creatieve geest te loop gaan. Plak, knip, film of doe wat bij jou past om over jezelf te vertellen.

Remember, you never get a second chance to make a first impression!