Zorginstituut en Wefilm willen gesprek toekomst zorg aanzwengelen

Marketingtribune

Met een film lanceert Zorginstituut Nederland op 17 mei 2022 de campagne #dezorgvanmorgen.

 

Doel is om mensen bewust te laten worden dat de toekomst van de zorg vraagt om scherpe keuzes die iedereen aangaan. Zonder verandering zal zorg straks namelijk niet meer voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn.

Stakeholders uit alle facetten van de zorg geven alvast ideeën over wat er veranderd kan worden, waaronder ook minister Ernst Kuipers van VWS. Verantwoordelijk bureau is Wefilm. In de film is een overvolle wachtkamer te zien en een wanhopige arts die geen idee heeft hoe hij het nog moet rooien. De korte film van het Zorginstituut schetst een indringend en somber beeld van hoe de zorg er over 20 jaar uitziet als er niets gebeurt. De voorbodes zijn er al, de corona-pandemie maakt zichtbaar dat het systeem kraakt. Personeel is schaars, gezondheidsverschillen nemen toe, de beschikbaarheid van goede zorg zoals we die kennen, staat onder druk. Maar, zo luidt de boodschap van de film: het ís nog niet te laat.  

Creatief directeur Roel Welling van Wefilm: ‘We wilden ervoor zorgen dat het naderende onheil zichtbaar werd en tegelijkertijd heel Nederland in laten zien dat de toekomst van de zorg nog te redden valt, maar dat we daarvoor wel samen in actie moeten komen.’

Uitnodiging voor gesprek
Via de hashtag #dezorgvanmorgen wordt heel Nederland uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over de zorg van de toekomst en ideeën te delen. Verpleegkundigen, (huis)artsen, bestuurders in de zorg, patiënten maar ook vertegenwoordigers uit andere sociale domeinen bijten de spits af. In video testimonials vertellen zij op basis van hun ervaringen hoe die verandering eruit kan of zou moeten zien. Onder hen oncoloog Gerrit-Jan Liefers, hoofdcommissaris van politie Martin Sitalsing, verpleegkundige Daphne Berckmoes, minister van VWS Ernst Kuipers, huisartsen Toosje Valkenburg en Sabine Snieders, NWO-voorzitter en internist Marcel Levi, ziekenhuisbestuurder Maurice van den Bosch, CZ-voorzitter Joep de Groot en internist en hoogleraar Liesbeth van Rossum. 

Sjaak Wijma, bestuursvoorzitter van het Zorginstituut: ‘Het is zeker nog niet te laat. Mits iedereen bereid is de ernst van de situatie in te zien en er draagvlak ontstaat voor blijvende verandering. Met deze campagne willen we het gesprek hierover in de samenleving op gang brengen.’

De campagnesite is hier te vinden, de testimonials staan hier en de ideeën van minister Ernst Kuipers over de toekomst van de zorg is hier te vinden.

Credits:
Opdrachtgever: Zorginstituut Nederland
Opdrachtgever responsible: Maaike Lange

Agency: Wefilm
Creative Director: Roel Welling
Client Lead: Senne Hartskeerl
Producer: Maaike Raat
Media Director: Rocco Stallvord

Director: Beer ten Kate

Director of Photography: Dennis Lubbers
First assistent director: Paul Zomerhuis
Light: Frank Berger
Art: Jelier&Schaaf
Edit: Nick Rozenberg
Grading & online: Compound
Social video production: Videonieuwsbericht 

PR: Blyde

Het hele artikel lees je hier

BNR Nieuwsradio

Esprix Awards

BNR Nieuwsradio

Plat Haags of gewoon ABN?