'TIMING ALCOHOLCAMPAGNE DRANQUILO OPMERKELIJK'

BNR NIEUWSRADIO

De Rijksoverheid is een grote campagne gestart om het drinken van alcohol te ontmoedigen: Dranquilo. Ruben Cusell van WeFilm zegt dat 'ik doe even een avondje dranquilo' het nieuwe 'ik ben de bob' moet worden.

Cussel vindt de timing opmerkelijk. 'Het is natuurlijk net voordat Dry January begint'. Verder kan hij zich voorstellen dat mensen er juist nu in de lockdown er niet op zitten te wachten om alweer van de overheid te horen wat ze niet moeten doen. 

Een campagne als deze kan al snel betuttelend overkomen, maar volgens Cussel wordt er in deze campagne niet met het vingertje gewezen. 'Deze campagne kan vooral een leuk hulpstuk zijn als je met je vrienden bent en iets minder wilt drinken'. 

Wordt dranquillo de nieuwe Bob?

Cussel verwacht niet dat meteen iedereen het codewoord 'Dranquilo' zal gebruiken, maar hij zegt dat het een zaak van de lange adem is. 'De Rijksoverheid heeft er 2 jaar voor uitgetrokken om 'ik doe even Dranquilo' bij iedereen tussen de oren te krijgen. Cussel denkt dat er genoeg voorbeelden zijn om te laten zien dat zo'n grote campagne grote kans van slagen heeft. 'Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de bob, dat woord staat nu zelfs in het woordenboek'.

BNR Nieuwsradio

'OPVALLEND STIL OP RECLAMEMARKT, MAAR 2021 WORDT BETER'

Adformatie

Nationale Nederlanden sponsor 50-plus Kerst Sing-a-long met Karin Bloemen