NGO KOPPELT ONDERNEMER AAN VLUCHTELINGENPROBLEMATIEK

BNR NIEUWSRADIO

Afgelopen vrijdag op de Dag van de Ondernemer domineerde een bijzondere oproep en film op LinkedIn gericht aan alle ondernemers. We praten er vandaag over met Ruben Cusell van Wefilm in zijn wekelijkse rubriek over film, creativiteit en reclame.

Ruim 500 bekende en minder bekende ondernemers riepen op meer maatschappelijk te ondernemen en te focussen op solidariteit en maatschappelijke winst. En dan gaat het om ondernemers als Henk Jan Beltman van Tony Chocolonely, Lieke Lamb en tech-ondernemer Boris Velthuizen van Zanten. Het initiatief richt zich in het bijzonder op vluchtelingen en statushouders.

'Ondernemers zijn altijd op zoek naar het oplossen van puzzels, en er zijn nu nogal wat puzzels die gekraakt moeten worden', zegt Cusell. 'Alle expertise van al die verschillende ondernemers kan daaraan bijdragen.' Niet alleen roepen de ondernemers op tot meer maatschappelijk ondernemen, de initiatiefnemers willen de ondernemer ook handvatten bieden om te beginnen. 

'Veel ondernemers willen heel graag meer doen, maar weten ook niet goed waar ze moeten beginnen. De stichting helpt jou als ondernemer om vanuit je kerncompetentie iets te doen.' De initiator van het project is The Present Movement, een non-profit-organisatie die ondernemers en hun netwerk koppelen aan initiatieven die het leven van vluchtelingen en statushouders beter maakt.

ADCN

‘WE REALLY TRUSTED OUR INTUITION... AND THE SPARK WHEN WE MET SNELLE’

Spreekbuis.nl

Bas Welling (Wefilm): ‘Goede reclamemuziek grijpt je bij de keel’