HET MAG WEER: KERSTCOMMERCIALS!

BNR Nieuwsradio

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekend ook dat grote commerciële merken weer met een jaarlijkse kerstcommercial op de proppen moeten komen.

Ruben Cusell van creatief bureau WeFilm vond de commercial van het Noorse Posten de moeite waard om uit te lichten.

'Dit is echt de eerste kerstcommercial van dit jaar die me raakt,' zegt Cusell over de reclame van Posten, het Noorse postbedrijf. In de commercial is een man te zien die de kerstman iedere kerst steeds tegenkomt. Elke keer als de kerstman weer weg moet omdat hij een druk schema heeft, wordt de man heel erg verdrietig. Na elkaar meerdere jaren gezien te hebben, gaat de deurbel weer op kerst. Voor de deur staat niet de kerstman maar een bezorger. Dankzij de bezorger heeft de kerstman meer tijd voor de man. De ontmoeting eindigt in een zoenpartij tussen Harry en de kerstman. 

De reclame ontlokte nogal wat reacties, en het valt Cusell op dat die ophef vooral buiten Noorwegen plaatsvindt. 'Ik heb een aantal mensen uit Noorwegen gesproken en zij vinden het vooral bijzonder hoeveel ophef het in het buitenland veroorzaakt.' Cusell vindt het mooi dat Postem maling heeft aan de ophef en viert dat het 50 jaar geleden is dat homoseksualiteit legaal werd in Noorwegen

Kijk hier naar de video

Adformatie

Koester guerilla-actie van Greenpeace, zet je in voor verandering.

BNR Nieuwsradio

DE INVAL VAN GREENPEACE BIJ FEESTELIJKE EFFIE AWARDS