DÍT KUN JIJ DOEN OM EEN STUKJE NATUUR TE BESCHERMEN OP DE INTERNATIONALE DAG VAN DE AARDE

Linda.nl

Wil jij ook iets doen voor onze planeet op de internationale Dag van de Aarde? Je kunt nu voor €1,20 per vierkante meter een stukje natuur beschermen.

En dat veiliggestelde stukje natuur kun je vervolgens virtueel bezoeken op EarthToday.com.

DAG VAN DE AARDE

Vorig jaar verdween twaalf procent meer tropisch regenwoud dan het jaar daarvoor. Na dertig jaar inspanningen voor natuurbehoud, is slechts ongeveer tien procent van het aardoppervlak beschermd. Om het klimaat- en ecologieprobleem op te lossen, moeten we volgens Earth Today de komende decennia minstens vijftig procent van het oppervlak van de aarde beschermen. Tijd voor actie, vindt de organisatie.

NATUUR BESCHERMEN

En daarom lanceert Earth Today vandaag een platform ‘om op een speelse en visueel aantrekkelijke manier bewustzijn hierover te vergroten’. Het doel is om in de eerste maand al een miljoen vierkante meter te beschermen.

Hoe het werkt? Voor €1,20 stel je een vierkante meter natuur veilig. Je ontvangt een uniek bewijs en een aandeelhouderscertificaat. Nu kun je jouw beschermde vierkante meter(s) virtueel bezoeken op de site en alles lezen over wat er gebeurt rondom dit stuk natuur en de bescherming ervan.

Lees het artikel hier

BNR Nieuwsradio

HEINEKEN EN AMSTEL VERZILVEREN DE TERRASHYPE

BNR Nieuwsradio

VU-STUDENTEN KLAGEN SHELL AAN