AFTRAP KERSTSEIZOEN MET NIEUWE JOHN LEWIS COMMERCIAL

BNR Nieuwsradio

Kerst zit er weer aan te komen, en dat betekent ook weer een nieuwe kerstcommercial van John Lewis. 'Het is toch bijna de officiële aftrap van het commerciële kerstseizoen aan de andere kant van het water.

Iedereen kijkt altijd vooruit naar de John Lewis-commercial, omdat ze in het verleden hebben bewezen toch wel de meest prachtige, tranentrekkende commercials te maken', zegt Ruben Cusell van creatief bureau WeFilm.

Dit jaar hebben ze bij warenhuisketen John Lewis gekozen voor een verhaal waarbij een jongetje een alien ontdekt die op de aarde is neergestort. Cusell: 'Ze bouwen rondom de kerst een vriendschap op. Hij steelt de gerechten van kerstdiners en brengt die naar het gestrande alien-meisje toe. Als hij haar dan voor de zoveelste keer opzoekt, heeft ze haar UFO gemaakt en gaat ze weer weg. In de tussentijd bloeit er een soort romance op waarin hij alle gebruiken van de aarde aan haar laat zien, en zij al haar speciale gaven aan het jongetje toont. Uiteindelijk vliegt ze wel weg, dus het is niet echt een happy end.'

Niet alleen over het verhaal, maar ook over de muziekkeuze voor de reclame wordt altijd goed nagedacht. 'Wat leuk is aan de John Lewis commercials, is dat ze altijd kiezen voor een oud, bekend, vaak Brits nummer. Dat steken ze dan in een nieuw jasje met een jong, opkomend, Brits talent. Daar is al van alles voorbijgekomen, en deze keer hebben ze gekozen voor het nummer 'together in electric dreams', in dit geval gecoverd door de 20-jarige soulzangeres Lola Young', aldus Cusell.

BNR Nieuwsradio

DE INVAL VAN GREENPEACE BIJ FEESTELIJKE EFFIE AWARDS

BNR Nieuwsradio

RUTTES CONTROVERSIËLE DEEPFAKE